Ολοκληρώθηκε ο Β΄ κύκλος κατάρτισης λεμβούχων στο Σπήλαιο Διρού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου, ο Β’ κύκλος του εξειδικευμένου προγράμματος κατάρτισης υποψήφιων λεμβούχων για το Σπήλαιο Διρού. Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα διάρκειας 220 ωρών σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΔΥΠΑ με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.), κατόπιν αιτήματος της τοπικής κοινωνίας.
Το Σπήλαιο Διρού είναι ένα εντυπωσιακό σπήλαιο με μια λιμναία διαδρομή μήκους 1,5 χιλιομέτρου. Η ξενάγηση στο μεγαλύτερο μέρος του πραγματοποιείται με βάρκες, οι οποίες καθοδηγούνται από τους λεμβούχους ενώ υπάρχει και μια μικρή χερσαία διαδρομή. Το πρόγραμμα κάλυψε όλες τις προδιαγραφές λεμβουχικής δεξιοτεχνίας, ναυαγοσωστικής επέμβασης και παροχής των αναγκαίων πρώτων βοηθειών για ομάδα 20 υποψηφίων λεμβούχων Σπηλαίου Διρού, 18-50 ετών.
Το θεωρητικό μέρος της κατάρτισης πραγματοποιήθηκε σε κατάλληλο χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης ενώ το πρακτικό μέρος υλοποιήθηκε τόσο στη μεγάλη όσο και στη μικρή λιμναία διαδρομή του Σπηλαίου Βλυχάδα Διρού. Την ευθύνη υλοποίησής του προγράμματος είχε το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) Πάτρας της ΔΥΠΑ.

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου